

Deze kwarktaart is lekker divers in te zetten. Als ontbijt, toetje of tussendoortje. Ik gebruik hem ook graag als herstelvoeding na het sporten.
Maal de havermout, dadels en 2 eetlepels agavesiroop in een keukenmachine. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk het met vingers voorzichtig maar stevig aan.
Laat de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in water weken. Meng in een kom de kwark met de bananen en de rest van de agavesiroop. Als je een egaal geheel wilt kun je het best een staafmixer gebruiken.
Knijp de gelatine uit en doe met 2 eetlepels water in een pannetje. Verwarm al roerend totdat de gelatine volledig is opgelost. Voeg de opgeloste gelatine direct aan het kwarkmengsel toe en meng met een staafmixer. Doe dit snel, anders krijg je stukjes omdat gelatine snel stijf wordt.
Gebruik je agar agar omdat je een vegetarische kwarktaart wilt maken? Dan heb je een vloeistof nodig om de agar agar in te koken. Gebruik bijvoorbeeld 150 ml melk, of sojamelk eventueel met het sap van een citroen, breng dit aan de kook, voeg de agar agar toe en laat heel even doorkoken. Laat het heel even iets afkoelen (niet te veel, want agar agar stolt al bij 40 graden) en mix het dan door het kwarkmengsel.
Schep de kwarkvulling op de bodem in de springvorm en verdeel het gelijkmatig. Zet de taart minimaal 3 uur (het liefst een nacht) in de koelkast. Bedek de taart eventueel met het fruit.
(Let op, als je agar agar gebruikt, dek de taart dan niet af met plastic folie, want dan stolt hij niet.)
Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Bekijk hier mijn recepten en ga gelijk aan de slag.