

Op zoek naar een gezonder alternatief voor de vega-producten in de supermarkt heb ik na flink experimenteren een heerlijke vegetarische bonenburger ontdekt die gemakkelijk te maken en erg lekker is.
Spoel de kidneybonen af en laat deze goed uitlekken. Prak de kidneybonen fijn met een vork totdat er een deegachtige structuur ontstaat. Pers de knoflookteen of snij deze fijn. Meng de ui, knoflook, havermout, walnoten, peper en het komijnzaad door de kidneybonen. Schep het ei erdoorheen en voeg de paneermeel toe en schep het nog eens door. Maak van het mengsel 6 gelijke burgers van ongeveer 12 mm dik. Bak de bonenburgers in olijfolie op half laag vuur in ongeveer 10 minuten aan beide kanten goudbruin.
Serveer de burger met een takje koriander.
Voor een Mexicaanse tint kun je het komijnzaad vervangen door 2 à 3 tl Mexicaanse kruiden zonder zout, bijvoorbeeld Taco kruiden van Euroma.
Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Bekijk hier mijn recepten en ga gelijk aan de slag.