

Misschien zijn rode bieten niet het eerste wat je verwacht in een chocoladecake, maar ze geven deze cake een heerlijke smeuïge structuur, en de dadels, boordevol vezels, maken deze cake lekker zoet.
Week de dadels een half uurtje in een bakje met water. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Knijp de dadels uit en doe ze in de kom van de keukenmachine. Voeg de eieren en de olie toe en mix tot een luchtig beslag. Doe het amandelmeel, de cacao en het bakpoeder in een andere kom en meng het door elkaar. Voeg dan met een spatel het natte beslag toe aan de droge ingrediënten en roer het goed door. Pureer de rode biet en roer die door het beslag. Schep het beslag in een ingevette cakevorm (of muffinvormpjes als je liever muffins maakt) en bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar. De cake is gaar als een prikker die je erin steekt er weer schoon uitkomt.
Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Bekijk hier mijn recepten en ga gelijk aan de slag.